2017. augusztus 21., hétfő

Tome Topple Read-a-Thon

Read-a-thonról read-a-thonra szállunk itt! 2017. augusztus 4-én kezdődött a Tome Topple Read-a-Thon 4. köre, amelyre tudtam, hogy neveznem kell. Nagyon sok 500+ oldalas aktuális olvasmányom van, és a read-a-thonok motiválóak.





Maga a read-a-thon 2 hetes lesz, úgyhogy lesz időm legalább 1-2-t befejeznem a tervezett könyveim közül. De mik is azok?
1. James S. A. Corey: Leviatán ébredése
2. Brandon Sanderson: The Final Empire
3. Simon Sebag Montefiore: The Romanovs
4. Chris Colfer: Gonosz Tündér visszatér

Péntek óta az utóbbival haladtam. Jelenleg a 130. oldalon tartok (25%), és egyre inkább imádom. A mai célom, hogy eljussak legalább a feléig (álom, álom...).

2017.08.07. 4. nap

És álom is lett. Mindössze a 163. oldalra jutottam ma el. Egyszerűen annyi dolgom volt, hogy nem maradt erőm olvasni. Talán majd holnap, de nem sok jóra számítok.
Amúgy ma megjöttek a rendelt könyveim, és egek... mindegyik annyira gyönyörű, hogy azonnal olvasni akarnám őket! Kár, hogy egyik sincs 500+ oldal, így nincs esélyük a következő két hétben.

2017.07.08. 5. nap

17.06 A mai napom felettébb produktívan alakult, holott úgy indult a történet, hogy nem hiába keltem fel negyed 7-kor, úgy éreztem, ma nem jutok 1-ről a 2-re. Végül azért csak megírtam a véleményemet A hét Éváról, illetve foglalkoztam pár magándiákkal. Meg persze olvastam, és jelen pillanatban a könyvem 51%-nál járok, azaz a 266. oldalon. De most szerintem megint ledőlök kicsit, és olvasok. Ismét kiment belőlem az erő.

22.26 Befejeztem a Gonosz Tündér visszatér könyvet! 1 Tome teljesítve! A következő fő jelöltem a The Final Empire lesz.

2017.08.09. 6. nap

9.55 Nekem ez akkor is még csak a 3. nap lélekben. Ugyanakkor már lassan eltelik 1 hét, én pedig az 2. regényemnél tartok. (Oké, összesen 4-t fejeztem be, de abból csak 1 játszik) Nem tudom, hogy ez Tome Topple szempontból mennyire jó.
Ugyanakkor megint szabotálni fogom magam, mert pénteken elutazok az egész hétvégére, és nem igazán az olvasás lesz a fő szempont. De hogy a tényleges olvasmányaimat is nézzük. Haladtam a The Final Empire-rel, és most a 204. oldalra jutottam (11.fejezetet kezdem majd délután).

2017.08.10. 7. nap

9.13 Most jött el az a pillanat, hogy elkezdtem hinni abban, hogy befejezem a The Final Empiret a read-a-thon vége előtt. Történt ugyanis, hogy este 2 órán keresztül hallgattam az audiobookot, ma reggel pedig még olvastam, olvastam, és eljutottam a 320. oldalra, azaz a feléig. Ma is igyekszem vele haladni egy adagot, hogy jövő héten jobb helyzetből folytathassam az olvasást.
Most viszont posztírás -  hétvégi olvasónapló is on. :)

22.19 Végre vége a hétnek! Ma nem olvastam valami sokat - mindössze 9 oldalt haladtam a The Final Empire-ral. Viszont! Újra nekifeküdtem a Simon Sebag Montefiore: The Romanovs könyvének, és a 207. oldalig jutottam el vele. Ez a könyv még mindig nem az a kategória, amivel csak úgy száguldani lehet, de több hónapos kihagyás után kellett ez a löket.
Mára viszont ennyi elég is lesz, hiszen holnap utazok, és nem ártana aludni előtte valamennyit.

2017.08.14. 11. nap

7.56 Már tegnap reggel hazaértem, de aztán megint utaztunk, ezúttal családdal, úgyhogy mireThe Final Empire-ből, amiben így a 342. oldalon tartok, a 21. fejezetet kezdem majd).
hazaértem ténylegesen, annyira fáradt voltam, hogy nem maradt erőm semmihez. A hétvégén semmit nem olvastam (oké, vasárnap egy picit, meg ma reggel még valamennyit
A mai napra elsősorban pihenést terveztem, mert szereztem két szép sebet a lábamra, és azt gyógyítgatom most. De legalább annál több ok az olvasásra. Csak először megtervezem az eheti blogposztokat.

2017.08.15. 12. nap

7.24 Tegnap The Final Empire-s napom volt, aminek eredményeként most a 465. oldalon tartok (azaz 178 oldalam maradt hátra). Ma már dolgozom és bejegyzést is írok, de nagyon-nagyon szeretném befejezni ennek ellenére, mert ajajj. AJAJJJ. Odáig vagyok ezért a könyvért!

13.13 1,5 órája végeztem a The Final Empire-rel, és te jó ég! Időre lesz szükségem, hogy feldolgozzam ezt. De imádtam, és bár nem jelöltem kedvencnek, egyértelmű 5*-os mű. Nemsokára pedig folytatom is, hiszen a 2.része is rajta volt az augusztusi TBR-on.

22.18 Mára ennyi nekem. The Romanovst olvastam este, és a 255.oldalig értem el benne (II. Katalin halála). Annyira hálás vagyok ennek a read-a-thonnak, mert bár tudom, hogy nem fejezem be csütörtök éjfélig, de ennek hatására kezdtem el újra olvasni ezt a könyvet! Talán augusztusban sikerülhet a végére érnem? Jó lenne.
A másik "jó", hogy a read-a-thonnak hála lecsökkent 2-re az aktuális olvasmányaim száma, hiszen az eddig tologatott 500+ oldalas könyveimet olvashatom csak.

2017.08.16. 13. nap

8.59 Reggel olvastam kicsit a The Romanovst (5 oldalt) - amivel eljutottam a 40%-ig a könyvnek. Most Vészmadarak véleményt írok majd, de egek... nehéz úgy írni egy könyvről, hogy számodra "oké, egynek elmegy", de tudod, hogy mások miért szeretnék. Ha valaha írnék egy posztot arról, hogy miként írok véleményeket, szerintem nem néznétek normálisnak. Több időt töltök gondolkodással, mint a tényleges írással - és igen, ezért vannak néha olyanok a posztokban, hogy "utólag belegondolva".
Egyébként azon is szoktam gondolkodni, hogy vajon jobb-e, hogy X nappal később írok meg egy véleményt. Többször is jártam úgy, hogy a molyos értékelésemben fangirlködtem, aztán, ahogy eljutottam a blogposzthoz, ott már előjöttek bennem különböző dolgok, amik mégsem voltak annyira jók.

2017.08.17. 14. nap

7.32 Utolsó nap! Bár be kell vallanom, tegnap délután már elengedtem a read-a-thont, és nekiálltam egy rövidke, 300 oldalas regénykének. Azért szerintem még olvasok ma a read-a-thonra, csak délután már elutazom, és oda csak rövid könyvet viszek ismét.

Összefoglalás

Most, hogy hazaértem, ideje összegeznem ezt a read-a-thont. Úgy gondolom, hogy sikeresen teljesítettem a read-a-thont.
Befejeztem két regényt:
- Chris Colfer: A Gonosz Tündér visszatér
- Brandon Sanderson: The Final Empire
Valamint folytattam egy könyvet:
- Simon Sebag Montefiore: The Romanovs (255.oldalra jutottam el)

Nagyon sokat segített ez a read-a-thon, hogy haladjak a vaskosabb olvasmányaimmal is, ne csak a kis vékonyka 300-400 oldalasokkal. Biztos, hogy részt veszek még ilyen kezdeményezésen (elvileg ősszel lesz is).

És ezennel vége a read-a-thon szezonnak!


1 megjegyzés:

  1. Engem érdekelne, olyan poszt, amiben leírod, hogyan írsz véleményt ^^

    VálaszTörlés