2017. június 16., péntek

Hétvégi Olvasónapló (107) Az áruló rémtörténetei

A hétvégi olvasónapló egy hetente jelentkező rovat, amelyben az elmúlt heti olvasmányaimat összegzem, valamint megosztom a következő heti terveimet. Emellett simán szövegelek mindenről benne.




A hét híre: véget ért a tanítás, és innentől más sokkal kevesebb dolgom lesz - aka többet tudok olvasni? Remélhetőleg. :) Mondjuk ezen a héten is sok-sok könyvet befejeztem, úgyhogy nem panaszkodhatok.

Ezen kívül vettem új szemüveget, amit egyszerűen imádok! *-* Emellett beiratkoztam újra a könyvárba, és ki is fosztottam tegnap. Alapvetően a csütörtök volt a hét legjobb napja - még ha ki is fáradtam a sok utazgatásban.

Óóó, igen! Tegnap megjöttek a Betterworldbooksos rendeléseim is, és te jó ég, annyira gyönyörűen néz ki együtt Laini Taylor: Daughter of Smoke and Bone sorozata keménykötésben. Szerelem! (Már csak az utolsó rész hiányzott.)

A héten olvastam


Múlt héthez hasonlóan ezúttal is 4 könyvet fejeztem be a héten - az utolsót ma reggel.

      

  

Jeaniene Frost: At Grave's End újraolvasásomat már pénteken elkezdtem, és ezúttal is nagyon imádtam! Nem értem, miért hagytam ki több évet utána... remélem, most nem fogok ugyanennyit várni, hogy nekiálljak a negyedik résznek!

Aztán próbálkoztam a másik tervezett könyvemmel, a The Programmal, de annyira nem tetszett, így félbe is hagytam. Így az ötödik TBR csökkentős darabom következett, John Green: Alaska nyomában. Kicsit tartottam attól, hogy a Katherine a köbönhöz hasonlóan ez is csalódás lesz, de szerencsére igazán jó olvasási élmény volt. Különösen a felépítését értékeltem, mert így teljesen átérezhettem a szereplők érzelmeit.

Ezután már csak egy "heti kihívás" maradt hátra, mégpedig, hogy befejezzek egy június 1-je előtt elkezdett aktuális olvasmányt. Itt került a képbe Jennifer A. Nielsen: Rise of the Wolf, ami annyira mély sebeket hagyott rajtam, hogy már ki is öntöttem a szívemet blogposztban. Adele: Rolling in the Deep refrénjének első sora jut eszembe mindig erről: We could've had it all... Nos, igen.

Csütörtökön ugyebár a könyvtárazás után nem bírtam ellenállni a csábításnak, és nem csupán a német nyelvkönyvek tanulmányozásába kezdtem bele, hanem elolvastam Ljudmila Petrusevszkaja: Rémtörténetek kötetét, amelynek borzalmas címválasztás volt a Rémtörténetek. Legalábbis emiatt én teljesen másra számítottam, és jó időbe telt, mire el tudtam engedni a prekoncepcióimat, és élvezni önmagáért a kötetet. Bár, mint minden novellagyűjteményben, itt is akadtak jobb és rosszabb novellák, de azért örülök, hogy elolvastam - tágítottam kicsit az orosz irodalomhoz köthető ismereteimet.

Aktuális olvasmányok



Seth Dickinson: Kormorán Baru, az áruló
Haladás: 300. oldal

Ezen a héten Kormorán Barut vettem ismét elő, amivel lassan, de biztosan haladok is. Szeretem még mindig, és nagyon kíváncsi vagyok a végkimenetelre! Viszont annyira jó, hogy kis adagokban élvezem ki az egészet.

Tervek


✓ Befejezni egy könyvet az aktuális olvasmányokból, amelyet június 1-je előtt kezdtem el. → Rise of the Wolf
✓ Befejezni egy könyvet az aktuális olvasmányokból. →Rise of the Wolf
✓ Haladni egy olyan aktuális olvasmánnyal, amivel ezen a héten nem haladtam semmit. → Rise of the Wolf, Kormorán Baru, az áruló
✓ Haladni a tervezett könyvek közül az egyikkel. → At Grave's End
✓ Haladni két aktuális olvasmánnyal (akár olvastam, akár nem ezen a héten). → Rise of the Wolf, Kormorán Baru, az áruló

      

Három könyvet tervezek elkezdeni jövő héten. Először is szeretném folytatni a könyvtári könyveim olvasását, így John Scalzi: Vének háborújával indítok. Már nagyon kíváncsi vagyok, elvileg szeretni fogom. Legyen így!

Már csak egy könyvem maradt a TBR csökkentős kihívásomból, pont a leghosszabb, úgyhogy szeretném legalább elkezdeni Rick Riordan: Mark of Athenat.

Végül pedig egy friss megjelenés, Scott Oden: A Gathering of Ravens könyvét szeretném olvasni. Már rég kipécéztem magamnak ezt a könyvet, úgyhogy örülök, hogy végre meg is jelenik!

A jövő heti kihívások pedig:

☐ Befejezni egy könyvet az aktuális olvasmányokból (most mindegyiket június 1-je előtt kezdtem el)
☐ Haladni egy olyan aktuális olvasmánnyal, amivel ezen a héten nem haladtam semmit.
☐ Haladni a tervezett könyvek közül az egyikkel.
☐ Haladni két aktuális olvasmánnyal (akár olvastam, akár nem ezen a héten).


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése