2017. április 24., hétfő

Várólistán (15) 2017. március

A Várólistán rovat megemlékezés azokról a regényekről, amelyek az adott hónapban tovább növelték az amúgy is terjedelmes várólistámat. A rovatban megjelenő könyvek száma egy és végtelen közt található.





A márciusom eggyel alakult jobban februárnál, ugyanis ebben a hónapban hat könyvvel gazdagodott a várólistám. Az előzővel ellentétben, itt nem a sorozatfolytatások domináltak - abból mindössze egy került fel, hanem a sorozatkezdők (hárommal) és az önálló kötetek (szintén hárommal). 

Listára kerülés: 2017. március 5.
Megjelenés: 2012
Sorozat: Moontide Quartet 1. része

Ha jól rémlik, ezt a könyvet egy booktubernél fedeztem fel - nagyon jókat mondott róla, és ez meggyőzött. A fülszöveg alapján egy olyan világban járunk, ahol két terület között egy híd vezet át, ami minden 12 évben emelkedik csak felszín felé - ilyenkor lehet kereskedelmet folytatni, vagy épp hódítani. Az előző két alkalommal ugyanis a Magik seregeket küldtek át a túloldalra - most azonban a túloldal is készen áll a harcra... azonban három átlagosnak tűnő ember lesz az, akik eldöntik a világ sorsát.


Max Gladstone: Nagyrészt halott
Listára kerülés: 2017. március 5.
Megjelenés: 2012 (2016 Agavenál)
Sorozat: Craft-ciklus 1. része

Ezzel a könyvvel már többször találkoztam a megjelenése környékén. Most Zsófinál hallottam róla újra, aki az Isteni városok sorozathoz hasonlította ezt a kötetet - aka azonnal meggyőzött, hogy nekem ezt olvasnom kell.
Alt ​Coulumb városának Kos nevû Tűzistene váratlanul elhalálozik, és a feltámasztását egy nemzetközi halottlátó cég kezdő munkatársára, Tara Abernathyre bízzák. A feladat komolyságát jelzi, hogy az isten nélkül maradt négymilliós metropoliszban bármelyik pillanatban leállhatnak a gőzfejlesztő gépek, így nem fognak közlekedni a vonatok, és pusztító zavargások törhetnek ki. Tara egyetlen segítsége Abelard, a halott isten láncdohányos kispapja, akinek érthető okból válságba került a hite.
Ráadásul kiderül, hogy Kos nem egyszerűen meghalt, hanem meggyilkolták, és az ügy Alt Coulumb bírósága elé kerül. Tara és Abelard hirtelen nagy veszélyben találják magukat, mert valami olyan dologba nyúltak bele, amibe nem kellett volna. Az igazság kiderítésére indított nyomozásuk tétje így már nem csak Alt Coulumb halvány reménye az életben maradásra, hanem a saját életük is.

Cale Dietrich: The Love Interest
Listára kerülés: 2017. március 16.
Megjelenés: 2017. május 16.
Sorozat: Nincs (eddig)

Ezt a könyvet sokáig nem értettem, miért akarják annyira olvasni. Szerelmi háromszög, semmi más. Aztán megtudtam, hogy LMBT, és máris izgalmasabb fényben tűnt fel a dolog.
A történet szerint van egy titkos szervezet, ahol a kémeknek közel kerülniük fontos emberekhez, hogy értékes titkokat tudjanak meg. Na most, a két fiú, akit ehhez a lányhoz választottak, meg kell hogy küzdjön a lány kegyeiért - ugyanis, akit a lány nem választ, megölik.


Laini Taylor: The Muse of Nightmares
Listára kerülés: 2017. március 29.
Megjelenés: 2018
Sorozat: Strange the Dreamer 2. része

Nekiálltam az első résznek, és mivel eddig nagyon tetszik, egyértelmű volt, hogy a folytatásnak is a listámon a helye.
Az pedig, hogy "A rémálmok múzsája" a címe... ó egek, mik lesznek még itt?!



Peter Clines: 14
Listára kerülés: 2017. március 30.
Megjelenés: 2012 (2016 Fumaxnál)
Sorozat: nincs

Szintén egy könyv, amit megjelenéskor kinéztem, de nem voltam 100%-ig biztos benne. Viszont most egy molyos cserének köszönhetően hozzám kerül ez a kötet, úgyhogy kíváncsian várom, hogy alakul a kapcsolatunk.
Lelakatolt ​ajtók, szokatlan fények, mutáns csótányok.
Nate lakásával valami nincs rendben. De a gondolatait most más köti le. Utálja a munkáját, a bankszámlája lassan kimerül, és még barátnője sincs. Elképzelni sem tudja, mit vár az életétől. Új lakása nem éppen ideális, de legalább élhető, és megengedheti magának. A bérleti díj egészen alacsony, a házkezelő cég ügynöke szuperbarátságos, és a rendellenességek inkább csak idegesítőek, mint nyugtalanítóak.
Egészen addig, amíg a férfi nem találkozik Mandyvel, a szomszédjával, és fel nem fedezi a lány lakásának furcsaságait. És a másik szomszédjáét, Xeláét. És Tim és Veek lakásáét is.
Merthogy a régi, Los Angeles-i téglaépület minden egyes bérlakása szolgál némi rejtéllyel. Olyan rejtélyekkel, amelyeknek a története több mint száz évvel korábbra nyúlik vissza. Némelyik furcsaság szembeötlő, míg másokat zárt ajtók rejtenek el a kíváncsi tekintetek elől. Viszont ha e különös rejtélyek összeadódnak, az akár a véget is jelentheti Nate és barátai számára.
Vagy az egész világ számára…

Tatyjana Tolsztaja: A macskány
Listára kerülés: 2017. március 30.
Megjelenés: 2000 (2016 Európánál)
Sorozat: nincs

Ugyanezzel a mollyal egy másik könyvet is cserélünk, mégpedig A macskányt (amit konzisztensen macskalánynak olvastam). Szemezgettem az elcserélhető könyvei közt, és akkor akadt meg a szemem ezen a köteten, aminek a fülszövege elég bizarr volt ahhoz, hogy felkeltse az érdeklődésem. Ráadásul Oroszországban játszódik... ide vele!
Kétszáz ​évvel a Robbanás után azon a helyen, ahol Moszkva állt egykor, éldegél egy közösség a maga primitív, mókás és gyakran brutális szabályai szerint. Az egyszerű emberek számára az egér a minden: abból főzik a levest, abból készül a ruhájuk, és azt használják a cserekereskedelemben is. A régi könyvek birtoklását betiltotta az uralkodójuk, Fjodor Kuzmics (áldassék a neve), aki plagizálja a régi mestereket, s ő népének egyetlen írója. A zsarnok egyik írnoka meséli el nekünk a városka életét és saját páratlan karrierjének történetét. Benedikt valósággal szerelmes a könyvekbe, de hiába olvas el mindent, ami a keze ügyébe kerül, képtelen bármiféle erkölcsi tanulságot levonni olvasmányaiból. Az egyszerű, jólelkű írnokból a zsarnok kegyetlen kiszolgálója lesz, s az ő torz nézőpontjából látjuk mindazt a kegyetlenséget, önzést és tudatlanságot, mely pusztulással fenyegeti Fjodor-Kuzmicsszk városát…

Megint sok könyv került a TBR-mra, viszont csökkentettem is a listát ismét egy picit, így mondhatni, belefért. :) Ráadásul ezeket szeretném minél hamarabb elolvasni, mert nagyon kíváncsi vagyok rájuk!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése