2017. november 26., vasárnap

Évvégi Book Tag || End of the Year Book Tag

Közeledik az év vége, ami sokkoló számomra - elvileg már nincsenek valódi terveim, esetleg pár utolsó pillanatos olvasás, hogy év végére 0-ra redukáljam az aktuális olvasmányaim számát.
Elvileg.
Zsófi viszont kihívott az Évvégi book tag-re, amely részint tervekkel is foglalkozik. 
Lássuk a kérdéseket!


Mielőtt belemerülnék, muszáj linkelnem Three Days Grace: Last to Know dalát, amely harmadvirágzását éli. Teljesen beleszerelmesedtem megint az elmúlt napokban, s nonstop ezt hallgatom. Egyszer úgy írnék a kedvenc bandáimról... bár az jó hosszú bejegyzés lenne. :)

1. Milyen könyvet kezdtél el már, amit be kell fejezned?

És akkor háromra minden Dearie: 1...2...3... 

Február óta szerepel az aktuális olvasmányok közt a The Romanovs, viszont a Tome Topple Read-a-thonnak hála ismét belehúztam az olvasásába. Most épp a 351. oldalon tartok, aka még 306 oldal van hátra. 
   

Emellett még két aktuális olvasmányom van. Az egyik Alexandra Bracken: The Dreadful Tale of Prosper Redding, amiből eddig 165 oldalt olvastam el (és októberben kezdtem el). A másik pedig Margaret Atwood: Alias Grace, amit még csak kóstolgattak idáig. Jövő héten azért szeretnék több figyelmet fordítani rá, csak a The Romanovs olvasásom mindig elveszi az időmet.

2. Van ún. őszi könyved, amivel könnyebben átlépsz az évvégi időszakba?

Nincs, ugyanakkor hiszek abban, hogy vannak specifikus, évszakhoz vagy időjáráshoz köthető művek. Őszi könyvnek például Neil Gaiman regényei és elbeszélés- és verseskötetei ideálisok. 

3. Milyen új megjelenést vársz még?

Külföldi megjelenés már nincs - az utolsó november 7-én jelent meg. Magyarban viszont van egy, amit úgy, de úúúúúgy várok még! 


Próbálok nem átmenni totális fangirlbe, de a tavalyi évem egyik kedvenc olvasmánya volt Anthony Ryan Draconis Memoria sorozatának első része. A második rész, A láng légióját karácsonyra ígéri a kiadó, ami azt jelenti, hogy idén már biztos nem fogom tudni elolvasni, de jövőre szeretném már év elején elolvasni a drágát. 

4. Mi az a három könyv, amit idén még nagyon el akarsz olvasni?

Készítettem egy top 5-ös listát arról, hogy mit szeretnék még elolvasni év vége előtt, azonban ez már most nem fog úgy megvalósulni. Az 1-es kérdés könyvei mellett ők a jelöltjeim:

      

5. Van-e olyan könyv, ami még esélyes az év könyve címre?

Igen, még egy könyvről úgy gondolom, hogy letaszíthatja a többit a csúcsról - mégpedig attól az írónőtől, akinek egy másik könyve már szerepel a Top10 2017-es olvasmány listán:



6. Elkezdted-e már a jövő évi tervezést?

Ó, igen! Pont tegnap, mielőtt nekiálltam volna posztot írni. Összeállítottam egy 50-es listát azokról a könyvekről, amiket jövőre el szeretnék olvasni. Nem hiszem, hogy mindegyik tényleg sikerülne - ahhoz túl spontán olvasó vagyok, de ezek a fő-fők. 

Az egyik célom, ez látszik a listáról is, hogy ismét minél több sorozatot befejezhessek - főleg YA szinten, amelytől egyre inkább kezdek elszakadni. Nem mintha nem olvasnék YA-t vagy valami, csak úgy érzékelem, hogy nem az a prioritásom mostanában.

Ennyi lett volna az évvégi book tag.
Jelölnék is pár emberkét azért!

Nancykém, Liliane, Horsegirl, Arwen és Réta (bár tudom, eredetileg nem akartad kitölteni. De figyelj, ha jövőre úgy döntesz, megcsinálod, az sincs későn! :))

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése