2017. augusztus 31., csütörtök

Drasztikus TBR csökkentés (3) 2017. szeptember

A Drasztikus TBR csökkentés azzal a céllal jött létre, hogy végre haladjak a régebben - 3 évvel korábban - beszerzett könyveimmel.
Ennek érdekében a 3 évvel ezelőtt, az adott hónapban beszerzett könyveimet kell egy hónap alatt elolvasni.




Július és augusztus hónapra 3 könyvet határoztam meg magamnak - Brandon Sanderson: The Final Empire + The Well of Ascension és Daniel Keyes: Az ötödik Sally regényeket. Ebből végül kettőt sikerült is teljesítenem. 

Júliusban elolvastam Az ötödik Sallyt, ami nagyon tetszett (a befejezést leszámítva). Örülök, hogy anno megvettem a piacon, abszolút megérte az árát. És még biztos, hogy fogok olvasni Daniel Keyestől a jövőben!

Szintén júliusban kezdtem, de csak augusztusban sikerült befejeznem Brandon Sanderson: The Final Empire könyvét, ami viszont hajszálhíján kedvenc is lett. Arra mindenképp elég volt, hogy el akarjam olvasni a teljes Sanderson életművet. 
A folytatásra viszont nem tudtam időt keríteni, így értelemszerűen ez lesz a megmentett könyvem. A szeptemberi tbr-omon rajta is van ismételten, annyira szeretném olvasni a főszereplők történetét tovább. 

Ha azt nézzük, ez a második felvonás sokkal eredményesebben alakult, mint az első. Júniusban több könyvet is félbehagytam, a maradék meg vegyes értékeléseket kapott. Látszik egyébként, hogy itt már kezdett változni az ízlésem. De nézzük is, hogy néz ki a szeptemberi listám!

Szeptemberben 4 könyvet szereztem be (egyiket már száműztem a lenti polcomról, azért nincs a képen), ezek közül 2-t olvastam.

✗ Scott Lynch: Locke Lamora hazugságai
✓ Rick Yancey: The Infinite Sea
✗ Laini Taylor: Days of Blood & Starlight

Nem úgy néz ki, de mégis úgy érzem, hogy fel van adva szeptemberre a lecke. Mindkét könyv 500+ oldalas, ráadásul már az alap listám is elég jelentős mennyiségű könyvet tartalmaz. De nem tehetek róla, annyi mindent akarok olvasni! Addig jó, amíg nem az ellentéte él. 

☐ Scott Lynch: Locke Lamora hazugságai

Mikor megtudtam, hogy ezt a könyvet szeptemberben kéne olvasni, úgy éreztem, hogy erre biztosan nem kerül sor. Nagyon sok fantasyt kezdtem el olvasni, és még egy sorozat már lehet kicsit sok lenne. Ráadásul meg sincs a folytatása, nem is tudom, mikor tudnám beszerezni.
Most viszont, ahogy készítem ezt a posztot, egyre inkább szeretném igenis elolvasni szeptemberben. Úgyhogy a remény él. :)

A könyvet egyébként egy nagy Alexandra leárazásom vettem kb. 1000Ft-ért, amennyiért nem hagyhattam ott. Remélem, nem fog csalódást okozni, és egy újabb sorozat rajongója lehetek.

☐ Laini Taylor: Days of Blood & Starlight

Nem véletlenül olvastam újra nyáron a sorozat első részét. Így viszont felkészültem várok arra, hogy 6 év után folytassam a sorozatot. Nem tudom, mire számítsak ebben a részben, az előző kötet alapján bármi történhet itt. 
Az biztos, hogy ezt a könyvet el KELL olvasnom szeptemberben. Ennyi év várakozás után nem lehet több kifogásom.


2 megjegyzés:

  1. Hajrá hajrá! Drukkolok! Kíváncsi leszek, mit mondasz a Locke Lamora hazugságairól, ha tényleg elolvasod!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Igyekszem sort keríteni rá, ha már csinálom ezt a kihívást. :)

      Törlés