2017. július 24., hétfő

Mókuska (10), avagy miket gyűjtögettem 2017 első felében?

Helló Dearies!
Elérkezett az ide egy kis könyves gyönyörködésben. A mai bejegyzésben ugyanis azokat a könyveimet szeretném megmutatni nektek, amiket 2017. január és június közt szereztem be.




2017. január
Beszerzések: 13
Olvasott: 10 (+1 másik nyelven)

Januárban a könyveim nagy részét kiadóktól kaptam (BTK-s könyvek) - a Könyvmolyképző kiadó, a Maxim kiadó és a Menő könyvek küldte ki az őszi-téli megjelenéseit, amikkel turnéztam. (KMK-tól így 6, Maximtól 2, Menő könyvektől 1 regényt szereztem be). Ezekért utólag is nagyon hálás vagyok, ugyanis mindegyiket szerettem olvasni.
A többi beszerzésemet cseréltem, ami remek módja a könyvszerzésnek. Most is két, régebben könyvtárból olvasott könyvet, is beszereztem - Poison Studyt és A marsit. Emellett bővítettem a Philip K. Dick gyűjteményemet a Timothy Archer lélekvándorlásával, és megkaparintottam a Felhőatlaszt is, amit már megjelenés óta kerülgettem (még ki is kölcsönöztem, csak nem maradt rá időm).

2017. február
Beszerzések: 15
Olvasott: 9 (+1 aktuális olvasmány)

Február továbbra is a cserékről, valamint a jófogásról és a 40%-os akcióról szólt.
3 könyvet kaptam a Park kiadótól, a Fumax kiadótól és az Agave kiadótól.
Megérkezett egy Bookdepositorys rendelésem is, a The Romanovs, amit azóta is olvasok (lassan, de biztosan haladok vele).
Hosszas keresés után akadtam rá jófogáson valakire, akitől meg lehetett venni Naomi Novik két hiányzó regényét magyarul. Ne tudjátok meg, mennyire örültem, már régóta vártam, hogy teljes legyen az itthon megjelent sorozatrész (aztán majd angolul folytatom a beszerzésüket). Molynak köszönhetően újabb könyvvel bővítettem a Philip K. Dick gyűjteményemet (igen, ez még párszor előkerül), és csere útján megkaptam Cinda Williams Chima: The Demon Kinget, a Rekviem egy gyilkos asszonyért, a Crimson Boundot és a Harag & hajnalt.
Végül pedig ott volt az a bizonyos akció az Alexandra és Európa kiadós könyvekre. Így került hozzám három - szintén korábban könyvtárból olvasott regény -, Az üzenet, A nagy Gatsby, valamint az 1984, és Celeste Ng regénye.

2017. március
Beszerzések: 7
Olvasott: 4

Márciusban történt a legkevesebb könyvbeszerzésem, bár még így is 7 könyvvel gazdagodtam, amikből 3-at recenzióként kaptam az Agave kiadótól és az Athenaeumtól.
Ezenkívül  itt annyira belezúgtam a Vérvonalak sorozatba, hogy be is szereztem az utolsó két részt is, hogy nyugodtan olvashassam.
Folytattam az egyik kedvenc sorozat, a Tündérföld sorozat beszerzését is (Betterworldbookson kerestem a részeket, mert ott 8-9 dollárért lehet kapni keménykötéses könyvet), ebben a hónapban az utolsóelőtti részét kaparintottam meg.
Végül pedig csere útján megérkezett a Soho felett a Hold is. Ezt a sorozatot még nem kezdtem el, de nem hagyhattam ki ezt a cserét.

Itt még egész jól álltam a saját könyvek olvasásával... nemsokára azonban elindultam lefelé a lejtőn.
Ezért pedig a Könyvfesztivált okolom.

2017. április
Beszerzések: 18
Olvasott: 7 (+4 másik nyelven)

A Könyvfesztiválos beszerzésekről itt nem írok külön, de korábban készült egy élménybeszámoló a napomról és a beszerzéseimről.
Ezen kívül 6 könyvet szereztem be a hónap során. Egy vétel volt, mégpedig a Tündérföld sorozat utolsó része - és jaj, olyan szép együtt az egész sorozat! Alig várom, hogy eljussak ide.
Két könyvet cseréltem, így jutottam hozzá a Fumax thriller sorozat hiányzó darabjához, a 14-hez, és A macskányhoz (amit konzisztensen macskalánynak hívtam egy jó ideig).
Végül pedig húsvéti ajándékként katam meg Robin Hobb Látnok-ciklusát. Itt azért picit csaltam, ugyanis amint megérkezett a csomag még a Delta Visionös 50%-os akciója után, kicsempésztem az első részt, és elolvastam. Húsvét után pedig a másodikat is, mert ki tudna ellenállni Robin Hobbnak. *-*

2017. május
Beszerzések: 10
Olvasott: 4

Május az Awesomebooks újra-felfedezéséről szólt. Négy könyvet is találtam, amelyeket be kellett szereznem - a két Rick Riordan könyvet, Joe Abercrombie Shattered World sorozatának utolsó részét, valamint Brandon Sanderson Elantrisát. Egyébként nagyon ajánlom nektek is ezt az oldalt, mert bár 3,50 euros postaköltség van, de 3 euróért tudtok venni keménykötésű könyveket. A legjobb akció szerintem, és meg is éri, még ha használt könyvekről is van szó. Legtöbb esetben úgyis újszerű állapotban vannak. :)
Volt két Bookdepositorys rendelésem - a Bargain shopból a történelmi könyv, valamint Robin Hobb: Ship of Magic-je, amit muszáj onnan rendelnem, mert ebben a kiadásban szeretném a polcomon tudni őket. (Robin Hobb kedvenc, így különleges formátumban szeretném a könyveit).
A Jelenkor kiadótól kaptam meg az idei egyik kedvenc könyvemet, A szolgálólány meséjét, illetve névnapomra a Percy Jackson sorozat 3-4.részét.
Végezetül pedig egy molynak hála a legelőször olvasott Philip K. Dick is a tulajdonomba került, ráadásul nagyon olcsón. Ezt a könyvet tényleg jó ideje kerestem, és csak 4000-ért láttam, így még mindig nem tudok napirendre térni afelett, hogy megvan, itt van.

2017. június
Beszerzések: 14
Olvasott: 6

Az Awesomebooks és a Betterworldbooks hibája minden. Minden, de minden, de minden. Májusban rendeltem, de júniusban ért ide 3 rendelésem is - két történelmi könyv, a Shannon Messenger féle mg sorozatom 3. része és a Daughter of Smoke and Bone sorozat befejező része.
Három Philip K. Dick könyvvel gazdagodott a gyűjteményem, ebből egyet a Könyvudvaron vettem meg, kettőt viszont jófogáson ismét. Ismét kincsre bukkantam itt, mert Az Alfahold klánjait sem lehet olyan könnyen beszerezni. Most már csak olvasni kellene őket, ciripp, ciripp.
Volt egy Bookdepositorys rendelésem, mégpedig a Ruin and Rising. Akciós volt, ráadásul amúgy is, annyira bizonytalan a magyar nyelvű kiadás sorsa. Jó lesz ez így is.
Végül pedig megkaptam a BTK keretein belül olvasott könyvfesztiválos és könyvheti megjelenéseimet a Könyvmolyképző kiadótól, a Maim kiadótól és a Tilos az Á könyvektől. Nem győzöm simogatni őket, ugyanis mindegyik különleges valamiért. Annyira szuper regények jelentek meg!

Ezek lettek volna az első hat hónap beszerzései. Rengeteg, tudom, azonban mérhetetlenül hálás vagyok, hogy a kiadók ennyi könyvvel támogattak az év során.
Emellett idén nem vettem teljes áron könyvet, bár sok kicsi sokra megy, és ami a legjobb, hogy sok olyan regényt sikerült beszereznem, amit már régóta kerestem.
Utólag legfeljebb 1-2 könyvről gondolom azt, hogy nem kellett volna beszerezni (vagy elfogadni), összességében azonban elégedett vagyok a beszerzéseimmel (minőségileg).
Nektek pedig köszönöm, hogy végigkövettétek velem a gyűjtögetési folyamatomat. :)



2 megjegyzés:

  1. anyám mennyi szépséges könyv *.* csorog a nyálam! Elég sok van köztük, amit el szeretnék olvasni! Nagyon jó az olvasási arány! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 50% a cél idén még, a moly szerint azt nagyjából tartom. És ugye? Úgy imádom őket! *-*

      Törlés