2017. június 10., szombat

Várólistán (17) 2017. május

A Várólistán rovat megemlékezés azokról a regényekről, amelyek az adott hónapban tovább növelték az amúgy is terjedelmes várólistámat. A rovatban megjelenő könyvek száma egy és végtelen közt található.




Májusban nyolc, azaz 8, könyv került a várólistámra... miért, miért...
Rendben, tudom, hogy miért - sorozatok.

      

   


A nyolcból öt könyv sorozatfolytatás, ami megint nem semmi arány. Ebben a hónapban fedeztem fel hogy felkerült GR-re Shannon Messenger: Nightfall (Keeper of the Lost Cities #6) és Chris Colfer: Worlds Collide (The Land of Stories #6) is. Emellett ebben a hónapban két új sorozatba is belekezdtem, ezeknek a folytatásai is felkerültek - Renée Ahdieh: The Rose & the Dagger (The Wrath & the Dawn #2), illetve a Erika Johansen: Queen of the Tearling sorozat második és harmadik része: The Invasion of the Tearling és a The Fate of the Tearling.

Robin Hobb: Ship of Magic
Listára kerülés: 2017. május 3.
Megjelenés: 1998
Sorozat: The Liveship Traders sorozat 1. része

Tudom, hogy másik sorozat, de nem mertem még elolvasni a fülszöveget, nehogy véletlenül bármi olyan kiderüljön, ami a Látnok-ciklushoz kötődő. De egyébként a címét imádom, és az alapján (illetve hogy Robin Hobb írta) nagyon jókra számítok.



Listára kerülés: 2017. május 19.
Megjelenés: 2013
Sorozat: nincs

Mikor megjelent magyarul a könyv, lélekben már milliószor megvettem, csak gyakorlatban nem. Aztán mikor Awesomebookson adtam le rendelést, rákerestem a szerző nevére és 3 euroért ott volt keménykötésben... természetesen azonnal meg is rendeltem. 
Élőben egyébként gyönyörű - nem csoda, hogy 30 fontért árulták teljes áron. 

Listára kerülés: 2017. május 19.
Megjelenés: 2005
Sorozat: Elantris sorozat 1. része

Ryanito hatalmas Brandon Sanderson rajongó, így bár már négy könyve megvan, beszereztem az első regényét, az Elantrist is. Nem sokat tudok a történetről (bár a prológust elolvastam), csak hogy a történet Elantris városában játszódik, ami régen mágiával volt telve, minden tökéletes volt, csak valami történt...
A prológust imádtam, de sajnos nem folytathattam, mert nem akartam még 120 aktuális olvasmányt - pláne, mikor nem haladok azokkal sem, amiket már ezer éve olvasok.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése