2017. március 7., kedd

Várólistán (14) 2017. február

A Várólistán rovat megemlékezés azokról a regényekről, amelyek az adott hónapban tovább növelték az amúgy is terjedelmes várólistámat. A rovatban megjelenő könyvek száma egy és végtelen közt található.





A várólistámat, bár az elejét kissé megritkítottam, ebben a hónapban elég sok könyvvel növekedett - szám szerint 7-tel. Ehhez elsősorban az járult hozzá, hogy 2 sorozatom további részeit feltettem a listára (4 könyv). 
Emellett viszont 3 új első részt néztem ki magamnak (amiről eddig a pillanatig 2-ről azt hittem, hogy önálló kötet). Egy nap... egy napon megélem, hogy nem állok ilyen naivan a könyvekhez. Még, hogy önálló kötet... ugyan.

Na de, nézzük is az újdonságaimat!

Listára kerülés: 2017. február 2.
Megjelenés: 2017. augusztus 29. - 2018
Sorozat: Magisztrérium sorozat 4-5.része

A Magisztérium sorozat első részei már akkor listára kerültek, mikor elkezdtem A Vaspróbát, viszont a 4-5. részt valamiért nem tettem fel. Aztán, mikor nekiálltam a 3. részt olvasni, nézelődtem kicsit, és akkor fedeztem fel, hogy ezek a kötetek még nincsenek a TBR listán. 
(Sajnos még egyikhez sincs borító, így A bronzkulcs borítóját tettem be.)


Listára kerülés: 2017. február 9.
Megjelenés: 1996-1997
Sorozat: A Látnok-ciklus 2-3. része

Februárban kezdtem el olvasni Robin Hobb: Az orgyilkos tanítványát, és nagyjából egy-két nappal el is döntöttem, hogy elolvasom az egész sorozatot. Sőt, azóta meg is rendeltem a nagy Delta Vision-ös akcióban, úgyhogy most már mindenképp olvasnom "kell" őket. :) 
Az mondjuk más kérdés, hogy ez a trilógia egy sokkal nagyobb univerzum része, ami 15+ kötetből áll. De úgy gondolok erre, hogy ennyivel több időt tölthetek el ebben a világban, ami amúgy is nagyon érdekes.

Listára kerülés: 2017. február 18.
Megjelenés: 2007
Sorozat: The Heir Chronicles 1. része

A The Demon King befejezése után döntöttem el, hogy el akarom olvasni az írónő másik sorozatát is. Az Heir Chronicles YA urban fantasy, amelyben a főszereplőnk egy majdnem átlagos tinédzser (leszámítva a szíve fölött húzódó vágást és, hogy naponta gyógyszert kell szednie). Csakhogy egy nap nem veszi be a gyógyszerét, és hirtelen sokkal erősebbnek érzi magát - ez egészen addig szép és jó, míg el nem veszti az irányítást az ereje felett, és kis híján megöli az egyik csapattársát.
Ekkor tudja meg főszereplőnk az igazságot, miszerint egy földalatti, mágiával rendelkező társasághoz tartozik. A társaságon belül két csoport, a fehér és a vörös rózsák küzdenek egymással. Itt kerül képbe A Játék, amely keretein belül mindkét ház egy-egy harcost állít ki, akik halálig küzdenek, a győztes csoportja pedig uralja a Weirt.
Jackről pedig nem csupán az derül ki, hogy részese mindennek, hanem az is, hogy ő az egyik utolsó harcos egy olyan időben, mikor mindkét ház "játékost" keres magának.

Yoon Ha Lee: Ninefox Gambit
Listára kerülés: 2017. február 19.
Megjelenés: 2016
Sorozat: The Machineries of Empire sorozat 1. része

Megnéztem a Booktube SFF Award jelöltjeit, amelyek közt ez a regény is szerepelt, és leírás alapján eléggé felkeltette az érdeklődésem. (Olyannyira, hogy még tavasszal el is szeretném olvasni. Épp ezért részletesen nem mennék bele a fülszövegbe.)
Röviden erről szól a kötet: Hogy megnyerjen egy lehetetlennek tűnő háborút, Kel Cheris kapitánynak fel kell ébresztenie egy ősi fegyvert és egy gyűlölt, áruló generálist.

Alexandra Bracken: A Fiendish Arrangement
Listára kerülés: 2016. február 24.
Megjelenés. 2017. szeptember 5.
Sorozat: The Dreadful Tale of Prosper Redding sorozat 1. része

"Mondhatnám, hogy örvendek a találkozásnak, Oceanus Redding, de őszintén szólva, alig várom, hogy tönkretegyem a boldogságodat."
Tudom, nem voltam a legelégedettebb Alexandra Bracken legutóbbi sorozatával, viszont ilyen idézettel könnyű felcsigázni az érdeklődésemet.
Emellett kíváncsi vagyok, hogyan teljesít majd az írónő MG kategóriában.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése