2017. február 17., péntek

Hétvégi Olvasónapló (91) Az orosz visszavág

A hétvégi olvasónapló egy hetente jelentkező rovat, amelyben az elmúlt heti olvasmányaimat összegzem, valamint megosztom a következő heti terveimet. Emellett simán szövegelek mindenről benne.





Fantasztikus hetem volt, de azt hiszem, ha holnap nem alhatok 7 óránál tovább, hidegvérrel gyilkolok le valakit. De beszélgessünk kicsit a hétről (elég nagy vonalakban) - főleg a munkám miatt csúsztam meg mindennel, viszont annyira pozitív visszajelzéseket kaptam a héten, hogy megérte minden egyes pillanat, amit ezzel töltöttem. 

Persze a munka mellett volt lehetőségem mással is foglalkozni. Például, hogy újraolvassam a kedvenc mangámat, ami fogalmam sincs, hogy miért kezdődött - mi váltotta ki bennem a vágyat, hogy ezt megkíséreljem. Ma reggel szerencsére végére értem, így ez a függőségem lassan el is enged (bár majdnem lekéstem a buszt, de csitt). 

Elkezdtem a nemrég beszerzett Harry Potter színezőmet, bár eddig csak egy picikét haladtam. Illetve ma vettem új színeseket, amiket már ki is próbáltam. Remek választás volt, örülök, hogy a Pelikan mellett döntöttem végül. 

A mai nap különösen eseménydúsan alakult, ugyanis délelőtt farsangon voltam (Optimus és egy ninja társaságában), délután pedig egy barátommal ünnepeltük a szülinapját.

Zenei szempontból még mindig szinte ugyanazokat hallgatom - megint a Snow Cats és az Élet dominál, de egy másik kedvencem is előtérbe került, amit eddig nem reklámoztam - Leader: Warrior Inside. A dalból (természetesen) a kedvenc részem a refrén ezen sora: "I will fight, just to survive, I won't be denied, I'm a warrior, inside." 

A héten olvastam


Múlt hét pénteken, miután befejeztem a bejegyzést, olvasni támadt kedvem, és a sors úgy döntött, hogy folytassam végre Cinda Williams Chima: The Demon King könyvét. Olyannyira elmerültem benne, hogy egész héten másra nagyon rá sem néztem (kivéve az új könyvemre), és pár órával ezelőtt, hazafele jövet befejeztem.
Milliónyi érzelmem van, még mindig teljesen a regény hatása alatt állok, és imádom, imádom, imádom! Ha nem lenne egy csomó aktuális olvasmányom, máris folytatnám a második résszel, mert maradni akarok ebben a világban, ezekkel a szereplőkkel!

Aktuális olvasmány


Simon Sebag Montefiore: Romanovs
Haladás: 13 oldal

Kedden érkezett meg a tőlem-nekem karácsonyi ajándékom (előrendelés volt), és egyszerűen képtelen voltam ellenállni neki. Egyelőre csak egy fejezetet olvastam el, amely keretként funkcionált, és bemutatta, miként kezdődött és végződött a Romanov dinasztia hatalma.
Azt kell mondanom, hogy felettébb olvasmányos eddig a könyv, kicsit talán bulváros is - bár ugye az alapanyag is elég izgalmas. Remélem, ez később nem válik zavaróvá, és nem billen át a mérleg erre az oldalra. Szerintem amúgy a poszt megírása után elolvasok egy újabb részt (IV. Iván történetét).

Tervek

A héten nem mondhatnám, hogy megszakadtam az olvasásban (nem mintha bánnám), de így is sikerült egy könyvet elolvasnom a listámról. Jövő héten két regénnyel szeretnék haladni a Romanov-dinasztia életútja mellett.

   

Kristin Hannah: Fülemüle

A héten kaptam meg a könyvet, és jövő hét szombaton blogturnézom vele. Mondjuk, ha nem lenne turné, akkor is nekiállnék a regénynek, mert már annyira régóta böki a csőrömet! Kíváncsi vagyok, nagyon!

Alexandra Bracken: Wayfarer

The Demon King mellett ezt a regényt is eléggé elhanyagoltam az utóbbi időben. Viszont most már tényleg nem szeretném tovább húzni, érdekel, miként varrja el Alexandra Bracken a szálakat.

Emellett nem igazán tervezek mást. Esetleg, egy kis Robin Hobb becsúszhat, ha előbb végzek a Fülemülével, de inkább nem teszem most be ide. Majd jövő héten, akkor már rajta lesz a sor!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése