2016. december 18., vasárnap

Claire Belton: Pusheen - A színező

Cuki és pihentető színezőkönyv.












A 2016-os évben több új hobbiba is belekezdtem, ami mondhatni, az egyik fogadalmam volt év elején. Arra viszont nem számítottam, hogy ezen hobbik egyike a színezés lesz. Minden márciusban kezdődött a Kincses óceánnal, és az év további részében egyre inkább elhatalmasodott rajtam. Pedig, ha olvastátok azt a bejegyzésemet, ott említettem, hogy én utálok színezni - általános iskolás korom végére kinőttem belőle, és onnantól, mikor rajzoltam, mindig fekete-fehér képeket gyártottam. 

A színezés azonban lehetőséget kínált arra, hogy fejlesszem a technikámat – mármint, még mindig nem vagyok hű, de profi-, de próbálkozom – és ez az egyik legfontosabb. A másik természetesen maga a tény, hogy a színezés kikapcsol. Mondjuk tény, hogy időigényes mulatság – mármint én konkrétan órákat el tudok szöszölni azon, hogy valami apróságot minél jobban kiszínezzek. Mikor azonban a kép elkészülte után úgy tudok ránézni, hogy „ez tetszik nekem”, akkor megérte a befektetett időt. Azért van egy furcsaságom, történetesen, hogy ha elkezdek egy színezőt, azt mindig az elején kezdem, és ahelyett, hogy ugrálgatnék a képek között, szép sorban haladok a színezéssel. És természetesen csak akkor lépek tovább, ha teljesen kész vagyok egy képpel. Nem tudom, miért alakult ez így nálam, de nem bánom.

A legújabb szerzeményem Pusheen cicáról készült színező, akit Facebookról ismerek matrica formában, és az egyik kedvencem. Úgyhogy képzelhetitek a lelkesedésemet, mikor a kiadó felkínálta a lehetőséget, hogy kiszínezhessem a cicust. De nézzük, milyen élményem volt a színezésben.

Először is ebben a színezőben nagyobb alakzatok találhatók (ez látható a borítón is), így egyszerűbb
is a színezése – nem kell azon aggódni, hogy 1 mm és már kint is vagy a vonalon. Ennek köszönhetően remek választás kezdő színezőknek. Én először kicsit megijedtem a nagy rajzoktól, meg a néhol óriási Pusheenektől, mert tartottam attól, hogy képtelen leszek normálisan kiszínezni őket. Viszont szerencsére sikerült túllépnem ezen – pont a jelenlegi színezésemnél.

Három dolog akadt, ami egy kicsit zavart. Az első, hogy mindkét oldalon vannak rajzok, viszont ezek a lap közepénél összeolvadnak (tudom, a ragasztást nem lehetett volna másképp megoldani). Nálam ez azt jelentette, hogy két külön rajz szélei összeolvadtak kissé. Mivel én az egész rajzot szeretem kiszínezni, így alaposan kilapítottam a könyvet (meg hát odáig tart a rajz, egy teljesen beszínezett oldalon nem hagyok fehér részeket).
A második tényező szerintem az első pont elleni intézkedéseim következménye – ugyanis esnek ki a kiszínezett lapjaim a színezőből. Ez nem zavar, mert végül is csak visszarakom, de figyelmeztetlek titeket, hogy ne legyetek annyira „lelkesek” a könyvvel, mint én vagyok.
A harmadik zavaró pont pedig, hogy bizonyos minták ismétlődnek. Például a dinó-Pusheen mintáit négyszer is megtaláltam a könyvben. Leginkább ezt bánom, mert annyi más módon megrajzolhatták volna Pusheent, én nem akarom négyszer ugyanazt a képet kiszínezni.

Ezeket leszámítva én remekül elszórakozom színezés közben, nagyon aranyos Pusheen, ami különlegesebbé teszi ezt a színezőt. Úgy gondolom, ez a színező elsősorban kezdőknek kiváló, ahogy már említettem feljebb, illetve a macskarajongóknak és cukiságra vágyóknak, mert ők aztán megkapnak mindent, amire csak vágynak. Ráadásul, mivel ennyire imádnivaló Pusheen, még nagyobb öröm színezni is, egyszerűen csak feldobja az ember hangulatát. És végül is még mindig az a legfontosabb, hogy kikapcsoljon, megnyugtasson, és esetleg megmosolyogtasson. A Pusheen színező pedig mindháromban jeleskedik.


Könyv adatai
Eredeti cím: Pusheen Coloring Book (2016)
Kiadó: Agave / Magnólia (2016)
Oldalszám: 96

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése