2016. szeptember 25., vasárnap

Amy Harmon: Arctalan szerelem

"Akkor is tartozhatunk valakihez, ha az nem akar minket?"

Ambrose ​​Young nagyon szép volt – olyan szép, mint a romantikus regények borítóin látható férfiak. Ezt Fern Taylor is tudta, hiszen tizenhárom éves kora óta falta ezeket a könyveket. És mivel Ambrose Young ennyire szép volt, Fernnek meg sem fordult a fejében, hogy valaha is övé lehet a férfi… egészen addig, amíg Ambrose Young már nem volt szép többé.






A Twister Media jóvoltából hazánkban is megjelent Amy Harmon Arctalan szerelem című regénye. Ennek örömére a blogturné klub nyolc bloggere bemutatja nektek Fern és Ambrose szívszorító szépségű történetét gyászról, barátságról, szerelemről és hősiességről.

2016. szeptember 18-tól mindennap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Tudjátok, hogy a New Adult műfajjal nem a legrózsásabb a viszonyom. Nagyon ritkán találok olyan regényt, amelynél megfogna valami. Amy Harmon: Arctalan szerelem könyvéről azonban nagyon szépeket olvastam (elsősorban Veronikánál, akinek a lelkesedése felettébb ragadós – ezúton is köszönöm neki az ajánlást), és mivel nem tűnt tucatregénynek, fel is került a várólistámra, a kiadónak köszönhetően pedig el is olvashattam.

Igen furcsa helyzetbe kerültem ezzel a regénnyel. Már az első oldalakkal beszippantott, és éjszakába nyúlóan olvastam, mert annyira magával ragadott az egész. Viszont, amikor leraktam a könyvet, és kicsit elgondolkodtam rajta, észrevettem több olyan dolgot (ezekre később kitérek), amiktől nem éreztem annyira teljesnek mégsem a történetet. Miután befejeztem, teljesen döntésképtelenné váltam, fogalmam sem volt, hány csillagot adhatnék; egyedül arra gondoltam, hogy bárcsak még tovább olvashatnám. Nem bírtam továbbra sem betelni Amy Harmon karaktereivel, akik igazán közel nőttek a szívemhez.

Végül négy csillagot adtam a könyvnek, mert ha ennyire döntésképtelen vagyok, arra mégsem adhatok magabiztosan öt csillagot. Ugyanakkor bátran ki merem jelenteni, hogy igazán fantasztikus, kivételes és szeretnivaló regénnyel volt dolgom. De nézzük meg bővebben, hogy mi váltotta ki belőlem ezt az érzelmi kötődést és a dilemmámat is!

A történet főszereplői Fern, Ambrose és Bailey, Fern súlyosan beteg unokatestvére. Fern mindig is szerelmes volt Ambroseba, a fiú azonban sosem vette őt észre, amíg el nem csúfította arcát a háború. Legalábbis a fülszöveg, ennyit ígér nekem. Azonban nem ennyire egyszerű a helyzet: Ambrose nem csúnyul meg (igen, több heget is szerez, de valójában nem csúnyul meg – ezt ő gondolja így, ami az önbizalmára mér egy igen erős csapás), Fern viszont megszépült, csak az ún. csúnya-lány-szindrómában szenved. Nem szerettem ezt az aspektusát a könyvnek. A lány a középiskolás évei alatt átlagos volt (a leírások és mások elmondásai alapján), és nagyon-nagyon szerettem volna, ha ez így maradt volna, mert így a könyv üzenete kissé elveszítette az élét.

Mert egyébként nagyon tetszett a felvetett téma, vagyis a belső és külső értékek fontossága, és hogy mennyire fontos az előbbi, míg az utóbbi múlandó. Az írónő reálisan mutatta be, hogy bármennyire is szeretjük tagadni, a külső döntő tényezőnek számít egy kapcsolat kialakulásánál. Ugyanakkor reménysugárként megmutatta, hogy a belső szépség is hatással lehet a másik emberre, és talán ez is vezethet a vonzalom kialakulásához. Ez a másik oka annak, hogy nem örültem annak, hogy Fern hirtelen gyönyörűvé vált – akkor sem, ha ez esetleg annak a szimbóluma, hogy a lelke csodálatossága megmutatkozik a kinézetében is.

Amúgy az írónő itt majdnem beleesett egy csapdába, ugyanis ha nem írta volna le, hogy Ambrose miként viszonyult Fernhez az utolsó találkozások alkalmával, komolyan azt gondoltam volna, hogy csak azért kötődik a lányhoz, mert 1. megszépült 2. ő már nem szép, de ó, azért még van valaki, akinek bejön. Így is felmerült bennem, de úgy elvarázsoltak ezek ketten, hogy végül nem érdekelt annyira a kapcsolatuk oka, csak a tény, hogy alakul valami.

Térjünk ki Baileyre kicsit, aki a regény hétköznapi hőse volt. Annyira a szívembe zártam ezt a fiút, aki az egyik legerősebb karakter ezen a világon. Imádtam, hogy ő, aki fizikailag ennyire hátrányos helyzetben van, lélekben mindenkinél erősebb, és mintegy támaszként is szolgált. Úgy megölelgetném őt, aki végül kissé ellopta a rivaldafényt Ambrose elől.

Amit furcsálltam a történettel kapcsolatban, hogy a háború egyáltalán nem annyira hangsúlyosan jelent meg, mint amire számítottam. Persze, nem az állt a történet középpontjában, de úgy érzem, elég fontos tényezőként szerepelt ahhoz, hogy ennél egy kicsit fontosabb legyen.

Mindent összevetve nagyon szerettem ezt a történetet és a romantikát is, de legfőképp a karaktereket. Annyira élethűek és szerethetők voltak; egészen a szívemhez nőttek, s annyira, de annyira szeretnék még olvasni róluk. Nem érdekel, miként, de szükségem van rájuk az életemben! Tudom, hogy hibátlan ez a regény, de elégedett vagyok vele, hiszen elérte, hogy én is átérezzem azt a rengeteg érzelmet, amit adott, illetve túllátva a szépséges beleszeressek a gyönyörűséges lelkébe. Úgy gondolom, még olvasok az írónőtől, főleg, ha ennyire csodálatos karaktereket teremt.




Könyv adatai
Eredeti cím: Making Faces (2013)
Kiadó: Twister Media (2016)
Oldalszám: 368

Playlist

Az írónő összeállított az Arctalan szerelemhez egy playlistet is, amin többek közt olyan dalok szerepelnek, mint Goo Goo Dolls: Iris vagy Snow Patrol: Chasing Cars (és még Breaking Benjamin is található rajta, amivel újabb pluszpontot szerzett nálam az írónő.
A teljes listáért kattints IDE!

Nyereményjáték


Mostani játékunk során a háború által szétszakított pároké lesz a főszerep.
Minden állomáson találtok egy labirintus játékot, mely alapján azt kell kitalálnotok, melyik út köti össze a párokat. Ha ez megvan, nincs más dolgotok, mint a rafflecopter doboz megfelelő sorába beírni a helyes betűjelet, illetve a másik sorba a páros mindkét tagjának nevét. Ám nem árt figyelni, végkifejlettől függetlenül, csak és kizárólag a háború miatt elszakított szerelmespárokat keressük (minden esetben azok képezik a helyes megoldás, akik a jó út két végén találhatóak).
Amennyiben az összes feladatot teljesítitek, esélyetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott regény egyik példányát.
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.





További állomások


09/20 CBooks
09/24 Dreamworld
09/25 Always Love a Wild Book

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése