2015. november 26., csütörtök

Huntley Fitzpatrick: Életem a szomszédban

"– Milyen tiszta ez a szoba. Mindig ilyen?
Úgy érzem, védekeznem kell, majd amiatt érzem, hogy védekeznem kell, hogy úgy érzem, védekeznem kell.
– Általában. Néha azért…
– Egy kicsit megvadulsz, és nem akasztod fel a köntösöd? – fejezi be a mondatom."

Sorozat: Életem a szomszédban #1
Megrendelés

Garrették megtestesítenek mindent, ami Reedékre nem jellemző. Hangosak, rendetlenek, szeretetteljesek. Samantha Reed a magasleséből minden nap azt kívánja, bárcsak egy lenne közülük… egészen addig, amíg egy nyári éjjel Jase Garrett fel nem mászik mellé és meg nem változtat mindent.
Miközben ők ketten szenvedélyesen egymásba szeretnek az első szerelem minden ügyetlenségén és nagyszerűségén át botladozva, Jase családja befogadja Samanthat még ha ő titkolja is Jase-t a saját családja előtt. Ekkor valami elképzelhetetlen történik, és Samantha lába alól kicsúszik a talaj. Hirtelen egy lehetetlen döntés elé állítja a sors. Melyik tökéletes család fogja megmenteni őt? Vagy talán itt az ideje, hogy saját magát mentse meg?


A Könyvmolyképző jóvoltából jelenik meg Huntley Fritzpatrick regénye, az Életem a szomszédban. Igazán aranyos kis könyv, légy részese te is!
Kísérd végig a Blogturné hat állomását és ha játszol, tiéd lehet az egyik példány!

Huntley Fitzpatrickről már rengeteget hallottam az elmúlt években, így mikor megtörtént a második realistakönyves-ébredésem tavaly, ő is felkerült a radaromra két regényével is. Mikor pedig kiderült, hogy megjelenik magyarul a My Life Next Door, már el is dőlt, melyikkel kezdek. A könyvet még augusztusban olvastam el, így még inkább átérezve a könyvben bemutatott nyári hangulatot. Ugyanakkor már most kedvet érzek ahhoz, hogy Samék kalandját újra elővegyem.
Röviden összefoglalva – igen, tetszett ez a könyv, és alig várom, hogy az írónő másik várólistás regényét is a kezembe foghassam (magyarul? Aw, reménykedem nagyon!).

Mielőtt elkezdtem volna olvasni, szinte semmi elvárásom nem volt a könyvvel szemben. Azt gondoltam, egy egyszerű, könnyed, nyári romantikus regényt fogok olvasni. Részben igazam is volt. Viszont az írónő belecsempészte a család témakörét is, amivel egy kis extra tartalommal töltötte meg a könyvet.

De kit ámítok – főleg a romantika és a karakterek miatt olvastam, úgyhogy szinte csak erre figyeltem. Azzal pedig abszolúte semmi probléma nem volt. Már az első oldalaktól imádtam olvasni, mert megadta azt a könnyed, néha kissé vattacukros érzést, amit akartam. Persze ez a végére alaposan elfogyott, és kissé sötétebb hangulat lett az uralkodó.
A romantikus aspektus gondolkodtatott el inkább a regényben. Felmerült bennem, hogy mennyire van szükségem a realitás érzésére, ha a fantázia ilyen kiválóan működik. Tudjátok, szoktam néha panaszkodni, hogy nem valósághű valami, és az mennyire elveszi a kedvemet az egész cselekménytől. Itt ezt egyáltalán nem éreztem, pedig azért rá tudnám fogni, hogy kicsit kilóg a lóláb. Ugyanakkor lehet, nem is tetszett volna annyira, ha túlságosan valósághű lett volna?
Úgy mondanám, hogy egyféle vágybeteljesítő YA realista regény ez. Ezzel semmi baj sincs, tudom milyen érzés, mikor álmodozol a kiszemeltedről, és azt várod, hogy valósággá váljon mindaz, amit elképzeltél. Nekem ez a könyv is ilyen volt. Egy álmodozás arról, hogy mi lehetne. Ezt akkor egyébként a legjobb olvasni, mikor épp pozitív hangulatban vagy, nem pedig azt érzed, hogy „ja, mintha megtörténhetne”.
Mivel minden összeállt számomra, folyamatosan olvadoztam, álmodoztam és nosztalgiáztam olvasás közben. Nekem is megvolt a magam szomszéd sráca, ami szerintem egy kis extra érzelmi töltetet adott a regénynek.

A karaktereket imádtam. Annyira komplexek, jól kidolgozottak lettek. Élvezet volt fokozatosan megismerni őket. Értékeltem, hogy Sam sokat fejlődött a cselekmény előrehaladtával, és ezt nem a romantika váltotta ki. Főleg azt szerettem, hogy egyre bátrabb és magabiztosabb lett, mert az nagyon nehéz – én legalább is folyamatosan úgy érzem, hogy nem egyszerű elérni, hogy magabiztos legyél, még akkor is, ha van miért. De természetesen ez is személyiség-függő.

Mindent összevetve nagyon szerettem ezt a regényt, mert amellett, hogy nosztalgiázhattam, kikapcsolt, sokszor megmosolyogtatott, és bizony olvadoztam is a megfelelő jeleneteknél. A karaktereket kiválóan alkotta meg az írónő, jó volt megismerni őket. Egyébként imádom, hogy még most, a bejegyzés írása közben is, ahogy felidézem magamban a regény eseményeit, újra átélem azokat a pozitív érzelmeket, amiket olvasás közben is (pedig már rég nem vagyok abban az érzelmi állapotban, mint anno). Úgy tűnik, bármikor olvashatnám ezt a könyvet, átjárna a jóérzés. A könyvet a Sarah Dessen rajongóknak mindenképp ajánlom, de azoknak is, akik csak szeretnének kikapcsolódni, és egy egyszerű, de nagyszerű romantikus realista regényt olvasni.



Könyv adatai
Eredeti cím: My Life Next Door (2012)
Kiadó: Könyvmolyképző (2015)
Oldalszám: 396

Nyereményjáték


A Samantha Reed édesanyja nem szereti a szomszédokat, csak a baj van velük és egyáltalán nem illenek be az ő tökéletes világképébe.
Ezzel nem csak ő van így.
A játékban most olyan könyvekre fogunk utalni, esetenként idézni, amikben két szomszéd között heves ellentét van, végül egymásba szeretnek. Lehetnek családok, szomszédok, a lényeg, heves gyűlöletet éreznek eleinte egymás iránt és végül minden megváltozik.
Figyelem! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre válaszolni a megküldött e-mailre. A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz!

A mai állomáson szereplő könyv igazi földöntúli szerelmet mutat be, ahol a laptopok nem bírják ki egy csók intenzitását, a Cicus pedig nem egy ártatlan háziállat.
Ha ez nem lett volna elég segítség, megsúgom, hogy valami szinten a kőzettanhoz is köthetnénk a könyvet. ;)

További állomások

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése