2015. május 3., vasárnap

Debra Driza: Renegát

"Embernek akartam érezni magam, de tényleg.
Csakhogy... a túlélés még fontosabb volt."

Sorozat: MILA 2.0 #2
Megrendelés


Anyja halála után senki sem maradt, akiben Mila bízhatna, kivéve egy fiút, akit azonban alig ismer. Hunter Lowe az egyetlen ember, akitől segítséget kérhet, és akinek ő igazán fontos.
A srácnak azonban fogalma sincs róla, hogy ki – vagy mi – is Mila valójában. A lány nem képes felfedni a titkát előtte, mert nem akarja elveszíteni az utolsó kapcsolatát is a hétköznapi léttel. Hunter mit sem sejtve csatlakozik hozzá, amikor Mila fel akarja kutatni Richard Gradyt, akiről úgy gondolja, tudhat valamit bonyolult múltjáról.

Az igazság felé vezető út veszélyesebb, mint eddig bármikor. Nem csak Holland tábornok, a Vita Obscura is Mila hollétét kutatja, így a lánynak újonnan felfedezett android képességeire kell hagyatkoznia, hogy megvédje magát és Huntert a fenyegető veszélytől. Ám azzal, hogy elfogadja lénye gépi mivoltát, saját emberi valóját kérdőjelezi meg – valamint Hunter igazi indítékait.
A fiúét, akibe reménytelenül szerelmes.



Újabb turnéra indulunk kedvenc androidunkkal, Milával. Ki is Mila valójában? Hogyan és miért alkották meg? Ki áll az ő oldalán és ki van ellene? Rengeteg kérdésre kell választ kapnia főszereplőnknek, és mi elindulunk vele, hogy felkutassuk őket.
Nektek ennél egyszerűbb feladatotok lesz a nyereményjátékban. Csak egy kérdésre várunk választ: Tema Hunter vagy Team Lucas?

Nem olyan rég volt szerencsém a MILA 2.0 könyvhöz, amely nem volt olyan nagy szerelem számomra, sőt jó pár hibát találtam, ami levont a könyv élvezeti értékéből. Ugyanakkor naivan reménykedtem abban, hogy majd a folytatás jobb lesz. Hasonlóan a Végtelen ég alatt sorozathoz, ez a kívánságom valóra vált. 

Annyit gondolkodtam azon, hogy mi változott meg ebben a részben. Mik voltak azok az aspektusok, amik ellensúlyozni tudták azt a néhány negatívumot, amivel találkoztam. 
Mielőtt azonban erre rátérnék, kezdjük azokkal az elemekkel, amelyek miatt nem tudtam öt csillagot adni ennek a kötetnek. 

Az egyik ilyen elem a logika volt. Nem azt mondom, hogy minden logikátlan volt benne, de egy-két részen alaposan felvontam a szemöldököm.
Spoiler-jelzés a példámra. Mila talál az autón egy nyomkövetőt, amibe beépített mikrofon is van. Nos, azon kívül, hogy ezt rajtahagyja a kocsin, később még a kezében is tartja, és úgy beszél igen fontos dolgokról. Ez most komoly? Mármint alapból kezdhette volna azzal, hogy felrakja egy másik kocsira, amit csak sokkal később tesz meg. Spoiler-vége.

Másik gondom leginkább a jó öreg bizalommal volt. Szerintem ebből jó pár kínos pillanat született. Bár leginkább a klisés jellege zavart. Meg nem értettem egyébként már alapból azt, hogy Hunter miért jött Mila után. Erre semmi választ nem kaptam.

Ugyanakkor ebben a részben sokkal több történés volt, mint az előzőben. Azt el kell ismernem, hogy a regény első felében ez inkább negatívum (mert egy totál nyilvánvaló üggyel kapcsolatban agonizáltunk), de a második felében! Ott aztán előjött az a MILA 2.0, ami méltó ehhez az alaphoz. Rengeteg izgalom, pörgősség és fordulat jellemezte, én pedig csak úgy faltam a lapokat. Végre úgy éreztem, hogy igen, ez az, amit már az első részben is szerettem volna! 

Mila ebben a részben komoly karakterfejlődésen ment keresztül, ami valódi főhősnővé tette. Tetszett, hogy az események rá is hatással vannak, nem pedig fél pillanat alatt el van felejtve minden, és utána nem is törődik vele. Különösen imádtam azt a részt, mikor előkerült, hogy érzelmekkel vagy érzelmek nélkül jobb-e élni.

A romantika tetszett is meg nem is. Szerettem, mert próbált reális maradni még a káosz közepette is. Ugyanakkor néha már túl sok volt. Több olyan helyzet volt, amikor egyáltalán nem hiányzott, hogy csöpögjenek a szereplők, ám mégis ezt tették. 

Mindent összevetve ez a kötet sokkal jobban tetszett az előző résznél. A karaktereket sokkal jobban megkedveltem, találtam azonosulási pontot velük. A történet is izgalmasabb volt, és sokkal jobban lekötötte a figyelmemet, mint az előző rész. Ráadásul a függővég miatt alig várom, hogy olvashassam a befejezést. Ami egy örökkévalóság múlva jelenik meg. Kész kínzás elébe nézek. 




Könyv adatai
Eredeti cím: Renegade (2014)
Kiadó: Könyvmolyképző (2015)
Oldalszám: 392

Nyereményjáték


Ahogy már a bevezetőben is olvashattátok, ezúttal egy nagyon egyszerű játékkal készültünk.
Valójában egy rövid közvélemény-kutatás a játék. Egyetlen kérdésre várjuk a választ: Team Lucas vagy Team Hunter? Ti melyik srácot látnátok szívesebben Mila oldalán?
Hogy segítsünk kicsit a választásban, az állomásokon rövid leírást is találtok a két versenyzőről!
A végén az eredményt is eláruljuk! Egy szerencsés szavazó pedig egy Renegát példánnyal lesz gazdagabb.
Fontos! További pontokat szerezhettek Facebook oldalaink meglátogatásával, de a két fiú között választani kötelező!
Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz, a nyertesek jelentkezését az értesítő e-mail utána 72 órában várjuk, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk!




További állomások


04.30. - Bibliotheca Fummie
05.03. - Always Love a Wild Book
05.04. - Deszy könyvajánlója

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése