2015. január 27., kedd

Befejezett sorozataim, avagy sorozatfüggő életmódom legnagyobb sikerei I.

Helló Dearies!

Gondolom, nem lepek meg senkit azzal a kijelentéssel, hogy sorozatfüggő vagyok. Igen.
A blogon eddig 76 sorozatról írtam véleményt, és ennél csak több olyan sorozatot olvastam/olvasok/fogok olvasni.
Éppen ezért minden évben megfogadom, hogy a lehető legtöbb sorozatot fejezem be, hogy ne mindig csak elkezdjek sorozatokat, mert ez egy ördögi kör. Úgyhogy a mai poszt az ezen a területen elért sikereimet hivatott ünnepelni. Jöjjenek a befejezett sorozataim 2012. december 31-ig!


 1. J. K. Rowling: Harry Potter sorozat (7 kötet)

Olvasás: 2002-2008
Kedvenc kötet: Harry Potter és az azkabani fogoly (3.)
Értékelés: 5/5

A legmeglepőbb sorozat, mi?  A sorozatot akkor kezdtem, mikor elmentünk a moziba megnézni az első részt. Addig még csak nem is hallottam róla. Viszont annyira szerelmes lettem, hogy Anya megvette nekem az akkortájt megjelent második részt. Igen, a második résszel kezdtem a sorozatot, és csak pár évvel később, míg vártam valamelyik rész megjelenését, olvastam az első részt.
Bevallom, nem mindegyik kötet lett favorit (az 5-6. rész kicsit visszavett a szerelmemből), de ettől függetlenül imádom a sorozatot. Emlékszem, mikor megjelent a hetedik rész angolul, képes voltam megvetetni anyával 6000Ft körüli összegért, mert nem bírtam kivárni magyarul. Igazából ott helyből elolvastam angolul a végéből egy-két dolgot. Végül magyarul is megkaptam a könyvet, és úgy olvastam el az egészet.

2. Meg Cabot: Egy igazi amerikai lány (2 rész)

Olvasás: 2008
Kedvenc kötet: Egy igazi amerikai lány (1.)
Értékelés: 4.5/5

Ez a könyv nagyon random az életemben. Ugyanaz a barátném, akivel a Twilight-lázt átéltük, olvasta először, és kölcsönadta, mert nagyon jó. Igaza volt, tényleg imádtam az első kötetet. A második rész nem ért fel az elsőhöz, de így is teljesen odáig voltam. Gyors maraton volt.


3. Stephenie Meyer: Twilight SAGA (4 rész)

Olvasás: 2008-2009
Kedvenc kötet: Eclipse (3.)
Értékelés: 4.5/5

A Twilight az oka, hogy YA-rajongó vagyok. Akkori legjobb barátnőm találta ezt a sorozatot először, és el is olvasta a Twilightot, majd rávett, hogy nézzük meg a moziban (premier másnapján). Összesen hatan voltunk, én pedig szerelmes lettem, ezért a film után azonnal megvettem a könyvet, és mikor hazaértem, azonnal elkezdtem olvasni. Ezután angolul végigolvastuk a sorozat többi részét is, és rengeteg délutánt töltöttünk azzal, hogy a helyi cukrászdában írtunk angolul Bella/Jacob fanficet. Rengeteg emlékem kötődik a Twilighthoz, ezért nagyon értékes sorozatként tartom számon.


4. Leiland Dale: Brothers Without Borders (2 rész)

Olvasás: 2011.augusztus 12-13.
Kedvenc kötet: -
Értékelés: 0.5/5

Ez mazochizmusból olvastam Zsófival. De ilyen borzalmat, mint ez a kötet - ó egek, szörnyű, szörnyű, szörnyű volt.
A második része pedig csak az eddig is 0 minőséget mínusz tartományba vitte át. Brr, soha többet ettől az írótól.


5. Suzanne Collins: Az éhezők viadala (3 rész)

Olvasás: 2011. december 28. - 2012. január 10.
Kedvenc kötet: A futótűz (2.)
Értékelés: 5/5

Utolért engem is Az éhezők viadala láz, ami totálisan és végzetesen elérte, hogy beleszeressek a disztópiákba. Vagy pontosabban realizálta bennem, hogy létezik a disztópia (mert volt idő, mikor nem tudtam még a létezéséről sem). Totálisan imádtam ezt a sorozatot, végigmaratonoztam, ahogy azt illik.


6. Daniel Glattauer: Gyógyír (2 rész)

Olvasás: 2012. január 4. - 2012. február 6.
Kedvenc kötet: Gyógyír északi szélre
Értékelés: 5/5

Ez az a sorozat, amit úgy olvastam, hogy töltöttem magamnak egy pohár bort, beültem a fotelembe, és csak olvastam. De mindezt csak azért, mert annyira illett a könyvhöz, hogy csak még hangulatosabbá tette az élményt. Hatalmas szerelmem ez a sorozat, és ha egyszer megtalálom németül, biztosan beszerzem magamnak!


7. Simon Tamás: Vérmacska (2 rész)

Olvasás: 2011. december 24. - 2012. június 10.
Kedvenc kötet: Vérmacska
Értékelés: 5/5
Blog:  Simon Tamás: Vérmacska 2, avagy a világuralom Alfira tör

Karácsonyra kaptam anno az első részt, és azonnal el is olvastam... majd januárban újra elolvastam. Ezt követően pedig igazi öröm volt, mikor megtudtam, hogy megjelenik még egy kötet, ráadásul Könyvhétre.
Ahol dedikálás is lesz, csak épp vasárnap, holott én szombaton mentem. Mondhatni kissé szomorú lettem, mert jó lett volna dedikáltatni, ám borostyán volt olyan kedves, és vállalta, hogy dedikáltatja nekem, és leküldi postán. Végül ez az opció sem valósult meg, ugyanis a szerző szombaton is kilátogatott, és borostyán előkerítette nekem, hogy dedikálja a könyveimet. Ez volt életem első dedikálása, és csakis ezzel tudom azt magyarázni, hogy odaadta Simon Tamásnak a könyvet, majd egy árva szót sem szóltam hozzá a nevemen kívül. Egyik legeslegkínosabb pillanatomként tartom ezt a mai napig számon, és annyira örülnék, ha újra találkozhatnék vele, hogy legalább annyit kinyögjek, hogy imádtam ezt a könyveit, meg a többi rövidebb írását is. Talán egyszer.


8. Mike A. Lancaster: Point 4 (2 részes)

Olvasás: 2012. január 26. - 2012. július 5.
Kedvenc kötet: Human.4 / 0.4
Értékelés: 5/5
Blog: Mike A. Lancaster: Human.4 / 0.4
Mike A. Lancaster: 1.4 / The Future We Left Behind

A Sorozat. Ez életem egyik legeslegjobb sorozata.
Amúgy ehhez is van egy sztorim - miért ne lenne. Sikerélményként tartom számon, hogy mint az első, mint a második részhez írt GR értékelésemet kedvelte a szerző is. Totálisan odáig voltam az örömtől.
Meg emlékszem, hogy a második részt a buszon sikerült befejeznem, és annyira ki voltam akadva, amiért olyan vége lett, ami! Viszont, mivel tényleg tömött buszon utaztam, nem reagálhattam le sehogy, anélkül, hogy hülyének néztek volna.

9. Kelley Armstrong: Darkest Powers (3 részes)

Olvasás: 2012. július 13 - 15.
Kedvenc kötet: Nincs kiemelkedő
Értékelés: 5/5

 Ez egy gyors maraton volt. Elmentünk nyaralni, és ez kiváló alkalom arra, hogy változatos helyeken olvassak. Úgyhogy ezt a szépséget is ekkor olvastam, és imádtam meg. Bár őszintén szólva a folytatás sorozata jobban tetszik.
Ugyanakkor tervben van, hogy idén újraolvasom.


10. L. J. Smith: Vámpírnaplók (4 részes)

Olvasás: 2010 - 2012. szeptember 16.
Kedvenc kötet: -
Értékelés: 2,3/5

Még mindig jelenik meg újabb és újabb Vámpírakadémia könyv, de eredetileg ez a sorozat négy könyvet tartalmazott, és nekem ez a mennyiség bőven elég volt! Van ennél rosszabb sorozatom, amit hamarosan befejezek, de azért ezt végigolvasni is felért egy kínzással.


 11. Maggie Stiefvater: Mercy Falls farkasai (3 részes)

Olvasás: 2010 - 2012. szeptember 26.
Kedvenc kötet: Shiver
Értékelés: 4,6/5

Mikor anno elkezdtem a sorozatot, hatalmas szerelem lett. Ez a szerelem a harmadik rész végére erősen alábbhagyott, és kész csalódás volt az a kötet.
Emlékszem amúgy, a második részért elég pocsék időben mentem ki, mert rossz kedvem volt, mikor végeztem egy zh-val. Fogtam magam és csak felültem az első könyvtár felé tartó buszra. Igen jó terápia a könyvtárban való bolyongás egyébként.


12. Gayle Forman: Ha maradnék (2 részes)

Olvasás: 2012. október 3 -11.
Kedvenc kötet: Ha maradnék
Értékelés: 5/5
Első Gayle Forman regényeim, és bár a borító kicsit furcsa volt, az érzelmek elragadtak. Nagyon szerettem, különösen az első részt.
A másodikkal kicsit több gondom volt, bár szerintem csak azért, mert annyira különbözött az első résztől. Szépséges sorozat, és bizonyította, hogy Gayle Forman jó író.

13. Patrick Ness: Chaos Walking (3 részes)

Olvasás: 2012. szeptember 27. - 2012. november 27.
Kedvenc kötet: Kés a Zajban
Értékelés: 5/5
Blog:  Patrick Ness: Kés a Zajban
 Jelentem, innen indult a Patrick Ness rajongásom. Ez a 2012-es ilyen szempontból jó év volt - mármint felfedeztem Mike A. Lancastert és Patrick Nesst is. Nyami!
Az 1-2. részt könyvtárból kölcsönöztem ki, és csak később kaptam meg névnapomra őket. Kicsit vicces volt, hogy először a második rész volt csak bent, így mikor kikölcsönöztem, akkor jegyeztettem elő az elsőt. De nem baj! Amúgy a vonaton olvastam a Kés a Zajbant, és annyira jó volt. Emlékszem, hogy utána barátnőmmel a helyi járaton beszélgettem erről - mármint inkább én meséltem neki kb. mindent. Ezért jó, ha van olyan barátosnéd, aki átérzi, milyen, amikor nincs kivel beszélni egy könyvről. 
A harmadik részt recenzióba kaptam, és oda-vissza voltam ettől a lehetőségtől, bár a könyv eljuttatása hozzám egy külön kaland volt. A lényeg, hogy ez a 2. kedvenc disztópiám (az örök-listán).

14. Kerstin Gier: Időtlen szerelem (3 részes)

Olvasás: 2012. július 25. - 2012. december 14.
Kedvenc kötet: Rubinvörös
Értékelés: 5/5
Blog: Kerstin Gier: Smaragdzöld
Az előbb emlegetett barátnőm adta anno kölcsön az Időtlen szerelem sorozat első két részét, így az ő hibája ez a hatalmas szerelem is, amit okozott. Nagyon-nagyon-nagyon imádtam mindegyik részt, és majd beleőrültem abba a féléves várakozásba, mire kézbe vehettem az utolsó részt is. Azóta mindegyik kötetet beszereztem, és hamarosan újraolvasom őket, ha minden jól alakul.
Hamarosan következik a következő felvonás, ami kicsit hosszabb lesz. Talán mégsem olyan kevés sorozatot fejeztem be?



1 megjegyzés: