2013. november 24., vasárnap

Wendy Higgins: Angyali gonosz


Sorozat: Sweet sorozat #1

Várható megjelenés: 2013. december 11.

Fülszöveg:
A tiltott gyümölcs a legédesebb. Mi lenne, ha élnének olyan kamaszok, akik születésüktől fogva elátkozottak? A bukott angyalok leányai és fiai ezzel a sorssal szembesülnek. A jólelkű Anna Whitt hatodik érzékkel született, színek kavalkádjaként látja mások érzéseit. Jól ismeri lényének ellentmondásait, hiszen megmagyarázhatatlanul vonzza a veszély. Akaratereje nehéz próba elé kerül, amikor tizenhatodik életévét betöltve megismeri a szexi Kaidan Rowe-t. A fiú bevezeti félelmetes közös örökségük titkaiba. Az efféle démonikus srácok azok, akiktől téged is távol tartanak a szüleid. Bárcsak Annát is idejében figyelmeztetné valaki! Vajon mit választ, amikor szembe kell néznie végzetével: a szentek glóriáját vagy ördögszarvakat? A regény a Sweet sorozat nyitókötete.




Az Angyali gonosszal elég se veled, se nélküled viszonyunk van. Mikor először megláttam, teljes mértékben szerelmes letten a borítójába, és fel is raktam a várólistámra. Aztán egy idő után meggondoltam magam, s leszedtem. És most itt vagyunk. Vajon az őrangyalom, vagy a démon győzött?

Őszinte leszek, az elején egyáltalán nem tetszett ez a könyv. Kaiden nekem túlontúl jóképűnek tűnt azok alapján, ahogy Anna reagált rá, aztán ezek a "véletlen" találkozások, hogy a fiú minden egyes helyen ott van, ahol Anna felbukkan, és ő a felmentő sereg, A Fiú, és komolyan azt gondoltam, hogy egy hatalmas kliséhalom lesz az egész.
Én voltam a negatív pólus. Bármi történt, egyszerűen zavart. Miért kell ezt, miért kell azt? Miért vagytok ennyire kiszámíthatóak? 

Aztán eljutottam az első éjszakáig (30% környékén), és atyaég, nagyon felforrósodott a regény! Innentől kezdve, ahogy haladtunk előre a könyvben, úgy múlt el minden rosszérzésem, és kezdtem el értékelni mind a karaktereket, mind a történetet, de mindenekelőtt a Wendy Higgins által kialakított világot.

A háttérvilág

Ha valaki rá mer kattintani az "angyalok" címkére, bizony sok-sok negatív bejegyzést fog látni tőlem. Egyszerűen az angyalos regényeim folyamatos csalódást okoztak. Az Angyali gonosz háttérvilága egyszerűen extázissal töltötte el a rajongói szívemet.
Komolyan úgy vélem, hogy az idei év legjobb fantasy világát elénk táró regénnyel találkoztam. Az írónő nagyszerűen alkalmazza az alapmitológiát, és azt formálja úgy, hogy illeszkedjen a történethez. Azt hiszem, megszerettem az angyal-démon rivalizálást, és megkedveltem a nephilimeket is.
Tetszettek a különleges képességek, Anna auraérzékelő tehetsége és hogy az írónő milyen jól testesítette meg a különböző bűnöket a karakterekben. 

Történet

Már a bevezetésben is írtam, hogy az elején a történet egyáltalán nem tetszett. Mármint annyira tipikusan a középiskolába helyeződött, majd olyan nyilvánvalóak voltak az ok-okozati szálak, hogy azt gondoltam, ebből semmi jót nem lehet kihozni.
Ezen túl kellett lendülnöm, és mikor megtettem, új színben kezdtem látni a történetet. Ahogy megismertük a háttérvilágot, a démonok és óriások világot, úgy vált a történet is egyre teljesebbé és érdekessé. Tetszett még, hogy nem ömlesztve kaptunk meg információkat, hanem fokozatosan nyílt meg előttünk a könyv. Azért be kell vallanom, a folytatásnál (már a fülszöveg alapján is), még nagyobb volumenű eseménysorozatra számítok. Mindenesetre összességében egy nagyon erős bevezetésnek tekinthetem.

Karakterek

Jelenleg nem vagyok szerelmes Kaiden Rowe-ba, és biztos vagyok benne, hogy az Angyali gonoszt ismerő emberkék kisebbségéhez tartozom ezzel, mert higgyétek el, Kaiden dögös. Finoman szólva.
Igazából pont ez a tény volt, ami első kissé távol tartott tőle. Mármint ha valaki ennyire tökéletes, az teljesen irreálissá válik számomra.
Aztán volt egy pont, mikor Anna megkérdezte tőle, hogy hol volt eddig a legboldogabb. A válasza pedig egyszerűen levett a lábamról. Emellett nagyon értékeltem, hogy a jóképűségénél sokkal több van ebben a fiúban.

Anna totális ellentéte Kaidennek. És úgy érzem, pont ezért remekül kiegészítik egymást. Egyébként Anna az eddigi legártatlanabb karakter, akivel valaha találkoztam. Gyakorlatilag megtestesít minden jót. Bevallom, nem igazán kötődöm hozzá, elég semleges lett számomra, de biztos vagyok benne, hogy a következő részben még több karakterfejlődést láthatunk tőle.

A többi karakter - be kell vallanom, a démonhercegeket és gyermekeiket egészen kedveltem. Nem tudom, mi van velem, hogy az úgymond gonoszokat kedvelem, de imádtam a karaktereik kidolgozottságát.

Romantika

Oh, édes háromszög. Mármint az tény, hogy annyira nincs egyelőre kiélezve erre a romantika, de ami késik... De egyelőre beszéljünk Kaidenről és Annaról. Dearies! Ilyen kémiát Jennifer L. Armentrout Lux sorozatában láttam utoljára.
Bevallom, elsőre furcsálltam ezt a hatalmas vonzódást Anna részéről, de ahogy jobban megismertük a karaktereket, és haladtunk előre a történetbe... ó, felforrósodtak a dolgok. Csak olyan szörnyű, hogy folyton arra vágytam, hogy még egy kicsit, még egy kicsit, aztán...




Könyv adatai
Eredeti cím: Sweet Evil (2012)
Kiadó: Maxim (2013)
Oldalszám: 448

A Folytatásról:

Sorozat: Sweet sorozat #2
Cím: Sweet Peril

Fülszöveg: Anna, az őrangyal és démon lánya, megígérte magának, hogy soha nem követi apja mesterségét, és nem csábítja rosszra az embereket. Naivan azt hiszi, hogy ez könnyedén sikerülhet.De később vajon át kell állnia a sötét oldalra? Egy váratlanul elvesztett üzenet kapcsán azon kapja magát, hogy Kopanóval utazza körbe a világot. Törekvései között szerepel, hogy támogatást szerezzen és reményt adjon félig ember, félig démon sorstársainak. Ám hamar világossá válik, hogy nem fog harc nélkül menni….


Sorozat: Sweet sorozat #3
Cím: Sweet Reckoning

Várható megjelenés: 2014. április 29.








Pokol Hercegei

"- Gondolom, hallottál már a hét főbűnről."
(- Azt tudom, hogy az egyik te vagy...)
" - A haragról, a restségről, a torkosságról, az irigységről, a kapzsiságról, a bujaságról és a kevélységről. Nos, mindegyiknek egy felelőse munkálkodik a démonok közül az emberiek világában. Az egyedüli kivétel a restség és a torkosság, nekik közös felügyelőjük van, hisz a legtöbbször össze is tartoznak. Van emellett hat kisebb bűn is, jelesül a hazugság, az emberölés, a gyűlölködés, a lopás, a házasságtörés és a narkó. A földi gonoszság eme letéteményeseit hercegeknek nevezik."

Nos, a most következő részben ismerkedjünk meg ennek a hét főbűn eredeti gazdáival!

Lucifer/Sátán: Pokol uralkodója, ugyanakkor a büszkeség és korrupció hercege. Egykor Isten legkedveltebb és legtökéletesebb alkotása, amíg ki nem tiltották a Mennyből. Megtanulta, mit jelent a bűn, megtagadta, hogy fejet hajtson az ember és Jézus előtt az újonnan szerzett  büszkeségéből kifolyólag, majd megpróbálta megszerezni az uralmat a Mennyben. Az angyalok 1/3-át a maga oldalára állította, azonban Mihály arkangyal és serege elleni harcban veszített. 1000 évre bezárták. A kisebb démonok Sátánnak hívják, de akiket fontosabbnak tart, az eredeti nevén, Lucifernek is hívhatják.

Asmodeus: A kéjvágy és bosszúállás hercege. Általában úriember azokkal, akikkel találkozik, de titokban nagyon büszke az erejére és kinézetére. A többiektől eltérően nagyobb toleranciával rendelkezik az emberiség iránt, ugyanis szerelmes lett egy Sarah nevű emberbe. Könnyen unatkozni kezd és szeret szórakozni, ami megmagyarázza, miért futtatja a kaszinókat a Pokolban.

Ba'al: A falánkság és betegség hercege. Képes betegségeket és járványokat terjeszteni. Általában folyamatosan legyen zümmögése veszi körül, ami csak erőteljesebbé válik, mikor mérges lesz. Teljesen germafóbiás (megszállottan tisztaság- és baktériumölési mániás) /ironikusan/, de nagyon önző. Ő néz ki a legfiatalabbnak, ezért sokat piszkálják a többiek.

Amon: A düh és gyilkosság hercege. Általában hatalmas vigyorral az arcán jelenik meg, és kedvesen viselkedik, de a közelében úgy érzik, hogy valamire készül a háttérben... ami általában így is van.

Belphegor: A restség és felfedezések hercege. A Pokolban általában alva vagy henyélve találja, mikor azonban szükséges, vagy izgatott lesz valami miatt, hiperaktívvá válik (mikor elmúlik, visszatér aludni). Habár elég lusta démon, szeret viszályt kelteni az emberek közt, és csábítja őket, hogy eszes találmányokról suttog nekik, amelyek gazdaggá teszik őket. Gyönyörű nő vagy férfi is lehet, de általában férfi marad. Egy történet arról szól, hogy Lucifer elküldte a Földre, hogy megnézze, létezik-e házas boldogság. Nemmel válaszolt az utazásai végén.

Leviathan: Az irigység és szentségtörés hercege. Egy igazán hatalmas tengeri szörny, de alkalmanként az "emberibb" formáját használja, hogy kapcsolatba lépjen másokkal. Bosszút akar állni Istenen, ugyanis volt neki egy hölgy barátja, de Isten úgy döntött, hogy ha gyermekeik születnének, a világ elpusztulna a méretük és erejük miatt - így megölte őt. Leviathan megfogadta, hogy elpusztítja készítőjét, ezért csatlakozott Luciferhez. Az ítélet napján a bűnösöket fogja megenni. Általában ijesztő és komoly képet vág és könnyen elveszti a türelmét. Szeret úszni.

Mammon: A kapzsiság és gazdagság hercege. A szó szoros értelmében nem volt bukott angyal vagy démon, egy fordítási hibából keletkezett, mind az anyagi javak (hamis) istene. A folyamatos imádás és hit miatt, amelyet kapott, Lucifer képes volt egy sokkal fizikaibb formába manifesztálni őt, hogy az oldalán dolgozzon, irányítsa és manipulálja az emberek kapzsiságát. Feltűnő dolgokat szeret viselni, és bulikat tart. Szereti a szórakozást.

Nyereményjáték


Hallottatok már a hét főbűnről?
Nos, az Angyali gonoszban mindegyiknek egy démoni felelőse munkálkodik az emberek világában (egyet kivéve, aminek közös felügyelője van). Emellett pedig hat kisebb bűn is létezik. A földi gonoszság eme letéteményeseit a Pokol hercegeinek nevezik. Mi azonban nem a hercegek nevére vagyunk kíváncsiak, hanem a munkakörükre.
Minden blogon találtok majd egy kérdést, melynek a segítségével kitalálhatjátok, melyik bűn tartozik az adott herceghez.
1. Balról jobbra (függőlegesen) haladva töltsétek ki a keresztrejtvényt.
2. Minden nap elküldhetitek az aznapi megfejtést/munkakört, így plusz esélyekkel gyarapodtok.
3. A vastaggal kiemelt rész a tizenkettedik bűnt tartalmazza, ennek a megfejtése éri a legtöbbet.

Mai napi rejtvény: Alocer lehetne az edződ, ha haragos és lobbanékony vagy.


A nyeremény pedig nem más, mint a Maxim Kiadó által felajánlott 3 (!) Angyali gonosz könyv egyike. (Csak Magyarország területén érvényes a postázás)




További állomások


11/16. Dreamworld
11/17. Könyvszeretet
11/19. Deszy könyvajánlója
11/20. Kristina blogja
11/21. MFKata gondolatai
11/22. Függővég
11/23. Kelly & Lupi olvas
11/24. Always Love a Wild Book
11/25. Nem harap a...
11/26. Insane Life

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése